Tervetuloa

Kevät kuulumisia mehiläistarhoilta

Kevät etenee kovaa vauhtia ja mehiläiset alkaa lentelemää kauniilla säällä. Paju alkaa pikku hiljaa kukkimaan ja kylmät ilman lämpenemään. Etelämmässä pähkinäpuista sai jo ennen kylmääkautta siitepölyä.

Vallinmäen tilan mehiläiset voi onneksi hyvin. Pitkän kylmän kauden aikana on muutamiin pesiin saanut viedä lisäruokaa, mutta suurin osa pesistä on varastoinut tarvittavan määrän ruokaa syksyllä. Onneksi kuitenkin oli pieni lämmin kausi jo aiemmin ja mehiläiset pääsivät tekemään puhdistuslennon ajallaan. Mielestäni kevään tärkein työ on seurata pesien ruokatilannetta, ettei tule turhia kuolemia ruoanloppumisen vuoksi. Tärkeä on myö seurata onko pesässä kaikki hyvin, muniva kuningatar ja tarpeeksi mehiläsiä. Me seuraamme myös pesien punkkitilannetta, vaikka olemme tehneet punkkitorjunnat ajallaan on mielestäni tärkeä ennen hunajakauden alkua tidostaa mikä tilanne punkkien kanssa on ja täytyykö tehdä, jotain lisätoimenpiteitä ennen sen alkamista.

Nyt vuorossa on loppujen pesien pohjien putsaus, lentoluukkujen pienentäminen ja tarhapaikkojen kesäkunnostus. Aiomme vaihtaa osan pesäalustoista uusiin nyt kun pesiä on vielä kevyt siirrellä. Lisäksi uusien tarhapaikkojen ilmoittaminen ja valmistaminen on ajankohtaista.