Yritys

Vallin tilan historiaa

Vallin tilalla on asuttu 1751-luvulta saakka. Tilalla on siitä saakka viljelty maata ja hoidettu eläimiä. Viimeisimmät lehmät lähtivät tilalta 1994.

Jemina Valli osti Vallin maatilan perheensä kanssa 2020 loppuvuodesta Jemina äidiltä ja tädiltä. Jemina on jo ala-aste ikäisenä haaveillut Vallin tilalle muuttamisesta. Lapsena Jemina saikin leikkiä ja viettää paljon aikaa Martti paapan kanssa tilalla. Jemina saakin kunnian olla Vallin tilan kymmenes jatkaja. Tilalla on pitkä historia ja sen omistus on siirtynyt aina suvusta seuraavalle. Jonain päivänä toivottavasti myös joku Jeminan ja Karin lapsista jatkaa sukutilan pitämistä.

Martti paappa oli yksi suurperheen kolmesta pojasta. Lapsia perheessä oli yhteensä 13, joista vanhin poika kaatui sodassa ja keskimmäinen poika kuoli jo lapsena. Martti saikin kunnian jatkaa tilan pitämistä, sillä siihen aikaan tilan pitäminen siirtyi useimmiten automaattisesti tilan pojille.

Martti ja Ester tekivät elämäntyönsä tilalla viljellen maata ja lypsäen lehmiä. Lehmien lähdön jälkeen tilan pellot olivat viljelyssä, mutta lähes 30 vuoteen tilalla ei ollut eläimiä.

Tilan toiminta tänä päivänä

Tällä hetkellä mehiläisiä tarhauksessa on reilu 100pesää ja pienimuotoista luomuviljelyä.

Tilalla sijaitsee myös pieni tilamyymälä mistä voit ostaa hunaja ja muita pien yrittäjien tuotteita.

Vallinmäen tilan tuotteet löydät myös Hunaja Hetkeltä. Hunaja Hetki on kahden naistarhaajan yritys missä valmistamme mehiläisvahakynttilöitä, makuhunajia, nahkarasvaa ja paljon muita tuotteita. Hunaja Hetkellä on Vallinmän tilan lisäksi toimipiste Hämeenlinnan, Iittalassa.

Tilan eläimet

Tilalla on mehiläisten lisäksi kanoja, ankkoja, lampaita, kani, marsuja ja kissa